Beschrijving

In hartje centrum Kerkrade ligt dit jaren '30 woonhuis, recentelijk gerenoveerd maar met behoud van sfeervolle elementen, met oprit, garage en stadstuin.  Het huis is ruim van opzet, telt 4/5 slaapkamers en veel bergruimte in kelder en op zolder.  De ligging is zeer centraal ten opzichte van winkels, theater, bibliotheek, de markt met haar horeca, basisscholen,  wandelgebied en uitvalswegen. Een goede zichtlocatie en dus ook een ideaal pand om te werken of wonen & werken te combineren.

Indeling

Souterrain:
grotendeels onderkelderd en verdeeld in een 3-tal ruimtes; in gebruik als provisie- en opslagruimte. Tevens is hier de C.V.-installatie gelegen. 

Begane grond:
voortuin, oprit, entree, hal met granito vloer, trappenhuis met bordestrap en hoge raampartijen, modern toilet met fonteintje,  vernieuwde en complete meterkast. Woonkamer (8,3 x 4,0 m) met erker en openslaande deuren naar de patiotuin met overdekt terras. De gesloten leefkeuken (7,0 x 3,0 m) heeft een plavuizen vloer en een modern keukenblok met vaatwasser en wasmachine-aansluiting. Kook-apparatuur is momenteel niet aanwezig maar gemakkelijk te plaatsen. 
Vanuit de keuken is de tuin ook bereikbaar. Deze is geheel omsloten, met bankirai planken afgewerkt, gelegen op het Zuid-Westen en heeft ook een overdekt terras van ca 10 m2 groot.  
Toegang tot de aangebouwde garage (6,0 x 3,0 m) met kantelpoort. De oprit biedt ook plaats aan meerdere auto's.

Eerste verdieping

Overloop, drie ruime slaapkamers, respectievelijk groot 4,0 x 4,0 m; 4,0 x 3,7 m en 3,6 x 2,6 m. Tevens is er een extra kamer gelegen (3,0 x 2,8 ), nu in gebruik als kleedkamer, van origine de badkamer en de mogelijkheid weer terug te realiseren tot badkamer.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is via het doorlopende trappenhuis te bereiken, met overloop , een mansardekamer (3,6 x 3,1 m) en een bergzolder (4,0 x 2,8 m) met vide.

Bijzonderheden

* geheel gerenoveerd in 2018; wanden gestuckt, vloeren, electra, toilet, verfwerkzaamheden en algehele afwerking;
* pannendak vernieuwd inclusief isolatie; 
* gedeeltelijk kunststof alsook hardhouten kozijnen;
* overal dubbele beglazing m.u.v. glas-in-lood ramen; 
* rolluiken aanwezig;
* C.V.-combi-installatie HR bouwjaar 2011;
* vermelding van een gedateerd energielabel G van voor verbouwing; na modernisering zal huidig label D zijn;
* momenteel inclusief parkeervergunning voor 5 auto's;
* nu in gebruik als kantoor; gemakkelijk aan te passen naar woonhuis na realiseren badkamer en uitbreiding keuken met kook-apparatuur;
* aanvaarding mogelijk op korte termijn.

Kenmerken